ListenTheCook - zenésevősmulatság

ListenTheCook - zenésevősmulatság

Filmsztárok, akikről nem gondolnád, hogy rocksztárok is ^^

2016. szeptember 20. - listenthecook

Az interneten barangolva meglepő felvételeket ástam ki a youtube bugyraiból.

Apró gyűjteményemben bemutatok neked néhány kuriózumot a show business világából. Akiknek nem volt elég a filmek és színházak színpadi jelenléte, s - hobbiból akár -  a zene világa felé fordultak. Készülj fel a legmeglepőbb pofákra és hangokra!

wtfactor.png

John McClaine, a melegszívű, puncimágnes popsztár.

Pár éve fedeztem fel, hogy Bruce Willis, a Die Hard filmek keménykezű rendőrnyomozója titokban blues és soul énekes. Ennek ellenére mindig megdöbbent, amikor a szúrós tekintetű akcióhőst lágy hangon hallom énekelni. A 80-as években még pompás frizurát viselő Bruce, minden bizonnyal benedvesítette a tini bugyikat. Ugyanakkor, nem csak a lányok ámításában volt ügyes, hanem még kitűnően is énekelt az alábbi felvételen. Under The Broadwalk c. Drifters feldolgozása a 2. helyet is megütötte annak idején az Egyesült Királyságban. Talán még te sem láttad ilyen formában alkotni (kb 00:30-kor kezdődik):

Scott Grimes, a Vészhelyzet, illetve az Elit alakulat oszlopos tagja se semmi.

Valószínűleg, nagy promóciót nem nagyon kaphatott zenei munkássága, azonban képzett hangja igenis figyelemre méltó. 10 éves korában már simán leénekelte a még meg sem jelent, nagytermetű, Israel Kamakawiwo'ole slágerét. Azonban nem ezt a felvételt akartam ide beszúrni, mivel senki sem ismerné fel az American Dad Steve-jét is szinkronizáló Scottot. Általában könnyed, melankolikus, szerelmes dalokat énekelget, amit jószerint nem tudok fél percnél tovább hallgatni, azonban az alábbi power ballada megütötte a blogom magasra tett mércéjét.

Russell Crowe egyik pillanatban gladiátor vagy csodálatos elme, másik pillanatban rockabilly macsó.

Russell az előző kollégájával ellentétben többet fektetett a zene világába, 30 Odd Foot of Grunts zenekara egészen híres bizonyos körökben. Tény az is, hogy előbb kezdett bele a zenekarosdiba, mint a színészetbe (már a 80-as években megalakult a banda, míg első filmszerepét 1990-ben jegyezte). Bugó, karakteres hangja szépen felteszi az i-re a pontot a TOFOG zenéjében. Legyen pörgős rockabilly nóta vagy nőcsábító gumirock, a gladiátronak semmi sem akadály. Élő felvételeit nézegetve azt vettem észre, hogy otthonosabban érzi magát zenélés közben, mint filmszerepeiben.

 

Amikor Dooku gróf kiszáll az űrhajójából és szimfonikus metált énekel.

2015-ben elhalálozott Christopher Lee nem csak a Star Wars, Gyűrű Kúra és Drakula filmekben volt zseniális, hanem a mikrofon előtt is. Mennydörgő hangját híresebb és kevésbé híresebb metál produkciókhoz kölcsönözte. Dolgozott a szimfonikus metált játszó Rhapsody of Fire-el, illetve szólóalbumán a Judas Priest gitárosával, Richie Faulkner-rel is. Operába illő hangján annyira meglepődtem, hogy félrecsúszott a frissen füstölt töpörtyű a légcsövembe (erről majd később). Hallgasd meg csodás hangját:

A csajok se maradjanak ki: Scarlett Johansson is hasít.

Mint minden értelmes zeneszerető, én is végtelenül tisztelem Tom Waits egyedülálló munkásságát. Nincs ezzel máshogy a Marvel filmek üdvöskéje, Scarlett sem, aki amellett, hogy iszonyú bájos színésznő és minden férfi álma, kitűnő énekes is a maga módján. 2007-ben dolgozta fel Tom Waits Falling Down c. dalát, amit amikor először meghallottam, rögtön tudtam, hogy bele fog kerülni ebbe az összeállításba. Azonban a youtube lejátszó listában jött a következő dal, s rögtön megváltozott a véleményem. Az érzelmektől duzzadó és stílusos dallamokat formáló hangja belesüllyesztett székembe, s csak bambultam előre, a klipet nézve. Fiúk, ne sírjatok.

Zárójelben jegyzem meg,

hogy soha ne feledj finomakat és az adott zenéhez illeszkedő mulatságokat enni. Délutáni posztírásomhoz parádés kompozíciót választottam magamnak: rozskenyér és töpörtyű, apró paradicsommal és erős zöldpaprikával. A zöldpaprika szétcsípte a lelkemet is, de sebaj, megérte. Ja és ne felejts el, itt blog.hu-n vagy jobb fent megtalálható gombon keresztül, facebookomra eljutva bekövetni, hogy lássam, hogy élveztek olvasni :)

Jó étvágyat kívánok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://listenthecook.blog.hu/api/trackback/id/tr2711730919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

listenthecook 2016.09.21. 17:03:50

@Oki1100 őt mindenki tudja, hogy harminc máspodperc alatt a Marsra tud érni:) sztem nem kell bemutatni senkinek! De azért köszi az építő kommentet

vernarancs 2016.09.21. 17:21:13

Gyűrű Kúra, ejnye halottrol jot vagy semmit.
Christopher Lee 82-ben a Manowarral is dolgozott egyutt, bar ott meg nem enekelt.

listenthecook 2016.09.21. 17:31:23

@vernarancs jogos, CLt végtelenül tisztelem (róla 0 rossz szót mondtam) Gyűrűt viszont csak közepesen

gizmo26666 2016.09.21. 17:43:36

Scarlet hangja tiszta Gaga

Hörömpő cirkusz világszám 2016.09.21. 19:01:30

Hugh Laurie. Igaz, hogy nem rock, hanem jazz, de akkor is.

listenthecook 2016.09.21. 19:09:50

@Hörömpő cirkusz világszám: köszi az infót, legközelebb lesz egy összeállítás az álruhás jazz virtuózokról is

Melee 2016.09.21. 20:08:17

A Hudson Hawk-ban Willis maga énekelte a dalbetéteket.
Danny Aiello aki a Hudson Hawk-ban a társa volt ugyancsak énekel, igaz nem rock-ot.
Scarlett-et még csak valami techno-szerűt hallottam énekelni (pontos műfajt nem tudom), ez sokkal jobban tetszett.

Raszputyina 2016.09.21. 20:15:52

Keanu Reeves. Saját zenekara is volt (van), a Dogstar.

Pápu nem sárga tetű 2016.09.21. 20:20:39

Kris Kristofferson, Johnny Depp

Márk_Márk 2016.09.21. 21:28:58

A cikkben szereplők mindegyike kb. annyira rocksztár, mint én (én is zenélek).

De zenél egyébként még egy csomó híres színész, pl. Johnny Depp és Keanu Reeves is, de egyik sem rocksztár.

Márk_Márk 2016.09.21. 21:32:06

@Pápu nem sárga tetű:
Kris Kristofferson annyiból más, hogy ő jóval előbb volt énekes, aztán próbálkozott a színészettel (nagy színész nem is lett soha).
Ilyen alapon viszont színész Iggy Pop meg Johnny Cash is (a névsor hosszan folytatható), mert mindegyik több filmben is szerepelt (utóbbi a Columbo egyik részében a gyilkost is játszotta, Iggy Pop meg az Űrszekerek sorozatban is játszott).

listenthecook 2016.09.21. 21:43:11

@Márk_Márk: de közben Johnny meg Iggy zenészek inkább, mint színészek

Pápu nem sárga tetű 2016.09.21. 21:44:22

@Márk_Márk:
ugyanezen az elven Russel Crowe sem színész :) és azért valljuk meg, 10 emberből 9 (már persze ha ismeri egyáltalán) színészként fogja azonosítani Kristoffersont, nem zenészként.

Márk_Márk 2016.09.21. 22:31:12

@listenthecook:
Nem inkább, hanem zenészek. Akik filmekben is szerepeltek.
A cikkben szereplő emberek meg színészek, akik a cikk címével ellentétben kurvára nem rocksztárok, csak hobbiból zenélgetnek (mellesleg Woody Allen is, ő járt is pár éve a zenekarával Magyarországon, bármekkora filmsztár meg rendező, a bandában csak egy egyszerű klarinétos, nem a zenekar sztárja, és a zenekara sem ismert, max. miatta).

@Pápu nem sárga tetű:
Az a 9 ember magáról állít ki műveltségi bizonyítványt.
Viszont ő elsősorban zenész. Színészként nem egy nagy szám, a Konvoj c. filmen kívül semmi komolyban nem játszott főszerepet.
Crowe miért ne lenne színész? Az a szakmája.

Winkie13 2016.09.21. 23:47:22

Ryan Gosling - Dead Man's Bones.
süti beállítások módosítása