ListenTheCook - zenésevősmulatság

ListenTheCook - zenésevősmulatság

Kísérletezések és egyszerű kaják ^^

2016. szeptember 10. - listenthecook

Ünnepélyesen bejelentem, hogy dolgozok egy következő projekten!

Méghozzá egy ehető projekten. Elmesélem neked, hogyan is történik egy munkafolyamat, ami elvezet egy olyan csodáig, mint például a Mehikorn. Unod, hogy folyton ezzel a nem létező szóval dobálózok? Igen? Erre gondoltál, már megint? Ne idegesíts fel ember, itt komoly dolgokról van szó, meg kell értened, hogy a jövő történik épp.

via GIPHY 

Mehikorn nevű gyermekem akkor jött világra, amikor AZON A BIZONYOS ÉJSZAKÁN berobbant a közösségi főzés világába. Mmmm :-), jaj, de szép pillanatok zúgnak a fejemben! Előtte egy bizonyos "a mexikói" elnevezésű entitásnak hívták. Azért nem használtam az étel főnevet, mert még nem volt az. Egy kísérletezés volt, ami anyáról fiúra, apáról lányára, lányról anyjára, anyáról testvérre és annak húgáról ismét fiúra szált, folytatva a körforgást. Egy kísérlet, aminek pompás adottságai voltak,

granny.jpg

ehető volt, finom és házias,

de mégsem volt az út végén még. Megtiszteltetésnek érzem, hogy családunkban nálam érkezett el az a pillanat, amikor lecsaphattam az asztalra, egy jó ízű falatozás után, s azt kiálthattam: Végre! (Nyugi,lesz még Mehikorn habzsolási lehetőség, kb. a jövőhéten, erről majd később bővebben írok.)

Tegnap este éreztem valami megvilágosuláshoz foghatót. Mint, amikor Harry Potter érzi, hogy ismét egy új franchise epizódot fognak forgatni róla közelben van fő ellenlábasa, Voldemort. Azt tapasztaltam, hogy ismét egy folyamatban voltam, egy tesztelgetős-kísérletezgetős élethelyzetben. Alkottam, ami később még több lehet.

Egyik pillanatról a másikra D' vityillójában találtam magam és épp egy zártkörűbb parti vette kezdetét.

Így indult hát a tegnapi estém. Átlagos hétvégi chillelgetés a barátokkal, semmi kiemelni való. Na, de azért még is! D bedobta legújabb felfedezését a közösbe. Szépen beharangozta a produkciót:

  • haláli, youtuber forma, popszámokat dolgoz fel, nem is akárhogyan: metálos stílusban, beteges gitár riffekkel, ja, és minden hangszert ő játszik fel kreatív mozgóképes megoldásokkal prezentálva.

Benne volt a sztoriban, hogy full kamu az egész. A társaság rengeteg ilyet látott már, D és D' (igen, két emberről van szó) rendszerint csavarja a résztvevők elméjét és jószerint B is a részese az ilyen őrületeknek. Mielőtt több megszemélyesített betűt vezetnék be, rátérek a történet lényegére. Ahogyan az várható volt, átcsavarták a mesét abba, hogy

"amúgy nem is, igazából fostos, gagyi az egész, csak viccből nézzük..." 

via GIPHY

Tipikus, ugye? Amikor a legközelebbi baráti társaságodban fogalmad sincs, hogy mit higgy, sejtelmed nincsen, hogy mi az igazság és mi a hazugság. A legszomorúbb helyzet az volt, hogy a társaság igazembere nem volt a helyszínen, szokásához híven Tiszán hesszelgetett. Így minden ködbe borult és a káosz ellepte a beszélgetést. Végül csak kiderült, hogy tényleg egy figyelemreméltó prodükcióról van szó. Tekintsd meg itt (Ctrl+Katt), ha szereted a kuriózumokat. (Azért nem ágyaztam be az, írásom közepébe, mert kifejezetten nem szeretném, hogyha elkapcsolnál a poszt tetején fent beindított nótáról.)

Ki későn főz, aranyat lel: a zaba nem maradhatott ki az estéből.

Sajna tojás nem volt D'-nél és mivel kellett a művembe, ezért kiugrottam érte a közeli plázába. Rosszul tettem. Csak a sarki kisboltba kellett volna mennem, mivel iszonytatóan retteneteset láttam az utamon.

Adventures in #campona #crazy #sick #wow #instahungary #instahunig #magyarig #budafok

Marcell Fenyves (@listenthecook) által közzétett videó,

D'-hez visszatérve neki is láttam hát a főzésnek. A tegnap esti terítéken az úgynevezett, Ekkensmekken volt, könnyű tésztaféle tojással becsinálva. Főzés közben a projekt valahogy így nézett ki:

Bárcsak ilyen finom is lett volna, mint amilyen finomnak látszóan rotyogott a tűzhelyen! Azonban csak 89%-ban volt a látszóhoz képest ízes. Ne bátortalanodj el, ne csukd be a blogomat, bízz bennem, kérlek! Egy folyamat elején álltam, éppen kezdett kicsírázni a kreativitás belőlem, illetve társaimból. 

A feedbackek alapján legközelebb (2-3 nap múlva), ismét kísérletezésnek állok.

Finom volt vagy sem, mindig lehet valami egy egységgel mennyeibb. Barátaim visszajelzései megadták nekem az útmutatót a további munkához, kiemelten B tanításai. Nem akarlak titeket untatni, hogy mik lesznek a változtatások, hogy mennyi vizet kell legközelebb hozzáadni, hogy kell-e hozzá hús vagy nem, hogy mivel fűszerezzem legvégül. A kreativitás a próbák útján szárnyal - mondá egy japán császár.

Nincs is annál szebb, amikor egy gyorsan elkészíthető kajából varázsolsz valami teljesen újat. Nevezhetnénk egyszerű fogásnak is, de nem szeretném degradálni magam. Az út legvégén majd TE eldöntöd. Amikor majd a te nyelved fogja ízlelni az étket, amikor várakozó gyomrod fogja magába inni a tápanyagot, amikor beleid emésztőmirigyei kiáltanak fel: ez igen! Megérte a befektetett időt! Egyszerű, de nagyszerű!

Ameddig nem készülök el az új verzióval, ami valószínűleg fejlett és fejlődő világokat fog megrengetni, addig bambuld, kérlek ezt a smiley-t. Viszlát!

Sausage was too much #ekkensmekken #sausage #mutimiteszel #yummy #foodporn #cheapfood #smiley #listenthecook

Marcell Fenyves (@listenthecook) által közzétett fénykép,

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://listenthecook.blog.hu/api/trackback/id/tr7611691933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása